štvrtok 4. augusta 2016

Zemiakovo tekvicové placky

500 g zemiakov., 600 g postrúhaných cukiet alebo tekvice (v zimnom období použijeme mrazenú tekvicu)., 2 - 3 vajcia., 50 g polohrubej múky., soľ., rasca., 4 - 6 prelisovaných strúčikov cesnaku., majorán., mleté čierne korenie., olej na vyprážanie.,
Olúpané surové zemiaky postrúhame. Pridáme postrúhané cuketu alebo tekvicu, vajcia, múku, soľ,  rasxu prelisovaný cesnak, majorán a mleté čierne korenie. Premiešame a podľa potreby ešte zahustíme trochou múky alebo strúhanky. Pomocou veľkej lyžice naberáme cesto, ktoré urovnáme do tvaru stredne veľkej placky a upečieme z obidvoch strán na horúcom oleji. Pripravenú masu môžeme upiecť aj vcelku s trochou oleja na plechu vo vopred vyhriatej rúre. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára