Olúpané surové zemiaky postrúhame. Pridáme postrúhané cuketu alebo tekvicu, vajcia, múku, soľ, rasxu prelisovaný cesnak, majorán a mleté čierne korenie. Premiešame a podľa potreby ešte zahustíme trochou múky alebo strúhanky. Pomocou veľkej lyžice naberáme cesto, ktoré urovnáme do tvaru stredne veľkej placky a upečieme z obidvoch strán na horúcom oleji. Pripravenú masu môžeme upiecť aj vcelku s trochou oleja na plechu vo vopred vyhriatej rúre.
štvrtok 4. augusta 2016
Zemiakovo tekvicové placky
500 g zemiakov., 600 g postrúhaných cukiet alebo tekvice (v zimnom období použijeme mrazenú tekvicu)., 2 - 3 vajcia., 50 g polohrubej múky., soľ., rasca., 4 - 6 prelisovaných strúčikov cesnaku., majorán., mleté čierne korenie., olej na vyprážanie.,
Olúpané surové zemiaky postrúhame. Pridáme postrúhané cuketu alebo tekvicu, vajcia, múku, soľ, rasxu prelisovaný cesnak, majorán a mleté čierne korenie. Premiešame a podľa potreby ešte zahustíme trochou múky alebo strúhanky. Pomocou veľkej lyžice naberáme cesto, ktoré urovnáme do tvaru stredne veľkej placky a upečieme z obidvoch strán na horúcom oleji. Pripravenú masu môžeme upiecť aj vcelku s trochou oleja na plechu vo vopred vyhriatej rúre.
Olúpané surové zemiaky postrúhame. Pridáme postrúhané cuketu alebo tekvicu, vajcia, múku, soľ, rasxu prelisovaný cesnak, majorán a mleté čierne korenie. Premiešame a podľa potreby ešte zahustíme trochou múky alebo strúhanky. Pomocou veľkej lyžice naberáme cesto, ktoré urovnáme do tvaru stredne veľkej placky a upečieme z obidvoch strán na horúcom oleji. Pripravenú masu môžeme upiecť aj vcelku s trochou oleja na plechu vo vopred vyhriatej rúre.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára