štvrtok 4. augusta 2016

Základné cesto na pizzu

350 až 400 g polohrubej múky., čajová lyžička soli., 20 g kvasníc., lyžička cukru., 100 až 250 ml mlieka., 80 g masla alebo 6 lyžíc olivového oleja.,
Múku so soľou preosejeme do predhriatej misy a doprostred urobíme jamku. Kvasnice spojíme s cukrom, potom pridáme vlažné maslo alebo olej a spoločne s vodou a mliekom nalejeme do jamky. Cesto 15 minút miesime, až je cesto hladké a lesklé a nelepí sa. Vytvoríme bochníček, prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť na dvojnásobok. Potom cesto vyvaľkáme do placky. Jednej veľkej alebo niekoľkých menších. Položíme ju na vymastený plech, okraje trochu zdvihneme a dno na niekoľkých miestach popicháme vidličkou. Po chvíľke kysnutia ukladáme ingrediencie aj s rajčiakovou pastou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára