štvrtok 4. augusta 2016

Vysmážaný syr bez vysmážania

150 g syra, 200 g šunky, 6 vajec, 6 čajových šálok, tuk a strúhanka na vymazanie šálok
Syr nastrúhame na jemno a šunku nasekáme na malé kúsky, šálky riadne vymastíme a vysypeme strúhankou. Vrstvíme tak, že začíname vrstvou syra, na syr nasleduje narezaná šunka, na šunku rozklepneme 1 vajíčko, na vajíčko ide vrstva šunky a na koniec syr. Šálky vložíme do vyššieho plechu a zalejeme vriacou vodou asi do polovice šálok, takto pripravené ich dáme do horúcej rúry a pečieme pri vysokej teplote asi 230 stupňov cca 20 minút do zlatohneda. Upečený syr podávame s opekanými zemiakmi a tatárskou omáčkou.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára