štvrtok 4. augusta 2016

Volské oko v rajčinovo syrovej omáčke

10 vajec., 1,25 dl sladkej smotany na šľahanie., malá konzerva rajčinového pretlaku., 100 g nastrúhaného ementálu., soľ., mleté čierne korenie.,
V menšom hrnci na slabom plameni varíme sladkú smotanu s rajčinovým pretlakom a 5é g postrúhaného ementálu. Podľa chuti osolíme, okoreníme a niekoľko minút za stáleho miešania povaríme. Na troche masla pripravíme volské oká (na porciu počítame 2 vajcia). Volské oká zalejeme omáčkou, po povrchu posypeme postrúhaným syrom a zapekáme v predhriatej rúre (5 minút pri teplote 230º C). Servírujeme s chlebom a čerstvo pripraveným zeleninovým šalátom.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára