štvrtok 18. augusta 2016

Tvarohový nákyp

400 g širokých rezancov, 100 g masla, soľ, strúhanka,
Tvarohová náplň: 1 menšie vajce, 100 g tvarohu, 10 g hrozienok,
Nálev: 2 vajcia, 100 ml mlieka, 50 g práškového cukru, štipka strúhaného muškátového oriešku, citrónová kôra,
Rezance uvaríme obvyklým spôsobom, scedíme a polejeme štvrtinou rozpusteného masla. Zvyškom masla vymažeme pekáč a vysypeme ho strúhankou. Rezance rozdelíme na tri rovnaké diely. Na spodok pekáča položíme vrstvu rezancov, na ňu vrstvu tvarohovej plnky, následne ďalšiu vrstvu rezancov, vrstvu tvarohu a na vrch vrstvu rezancov. Polejeme maslom a pečieme v mierne rozohriatej rúre. Hotový nákyp prelejme vajcom rozmiešaným v mlieku a necháme ešte zapiecť. Po upečení pocukrujeme. Náplň pripravíme zmiešaním tvarohu, vajec a hrozienok. Zmes dochutíme muškátovým orieškom a citrónovou kôrou.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára