piatok 5. augusta 2016

Syrová torta so slaninou

250 g hladkej pšeničnej múky, 2 lyžice vody, vajce, 150 g palmarínu, zarovnaná lyžička soli, 300 g stredne dozretej goudy, viazanička pažítky a petržlenovej vňate, 6 vajec, 2 dl smotany, lyžica mletej sladkej červenej papriky, korenie, 200 g na kocky nakrájanej prerastenej slaniny
Z múky, vody, vajca, palmarínu a soli vymiesime cesto, zabalíme do fólie a necháme 30 minút odležať v chladničke. Medzitým nahrubo nastrúhame syr, nakrájame vňať a pažítku. Cesto vytiahneme z fólie, krátko premiesime a vystelieme ním dno aj boky vymastenej tortovej formy. Cesto niekoľkokrát prepichujeme vidličkou a predpečieme v rúre predhriatej na 200 stupňov 15 minút. Potom mierne znížime teplotu a položíme na cesto zmes nakrájaného syra, prerastenej slaniny, vajec, čierneho korenia, byliniek a pečieme vyše pol hodiny. Zdobíme vňaťou a pažítkou. Vychladnutú tortu môžeme dôkladne zabaliť do mikroténu a uchovať v mrazničke až 6 mesiacov. Potom ju necháme 2-3 hodiny rozmrazovať pri izbovej teplote. Keď chceme, aby torta bola opäť ako čerstvá, vložíme ju ešte na 15 minút do rúry. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára