štvrtok 18. augusta 2016

Karamelový zákusok

400 g polohrubej múky, 300 g cukru, 5 vajec, prášok do pečiva, trocha vody a oleja,
Karamel: 300 g cukru, 2 dl studenej vody, 1 zlatý klas, 2 dl vody, maslo, žĺtok,
Cukor vymiešame so žĺtkami, pridáme trochu vody a oleja, múku, prášok do pečiva a sneh z bielkov. Zľahka premiešame a upečieme. Upečené piškótové cesto zrolujeme a necháme vychladnúť. Cukor rozpálime na karamel, pridáme studenú vodu a za stáleho miešania varíme ďalej. V hrnčeku rozmiešame zlatý klas v 2 dl vody a pridáme do karamelu. Zmes rozvaríme a keď zhustne a zvláčnie, tak ju odstavíme. V ďalšom hrnčeku rozmiešame maslo so žĺtkom. Studený karamel pridáme do masla so žĺtkom, rozmiešame a natierame na stuhnuté piškótové cesto, zrolujeme a necháme stuhnúť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára