štvrtok 4. augusta 2016

Jogurtovo tvarohová torta z kivi

10 kúskov kivi., balíček podlhovastých piškót (asi 40 ks)., 0,25 l šľahačky., želatína., 0,2 kg tvarohu., 0,15 kg práškového cukru., 2 žĺtky., 0,5 l bieleho jogurtu., šťava z pomaranča a 1/2 citróna.,
Ozdobenie - balíček želatíny., 0,125 l šľahačky.,
Okrúhlu tortovú formu (Ø asi 24 cm) vyložíme alobalom. Kivi olúpeme a nakrájame na asi 1/2 cm kolieska a polovicu naukladáme na dno formy. 24 piškót rozlomíme na polovice (narežeme nožom a potom prelomíme) a asi 32 z nich naukladáme po obvode formy (prelomenou časťou hore). Šľahačku vyšľaháme a necháme vychladnúť, podľa návodu pripravíme želatínu. Tvaroh, cukor, žĺtka, jogurt, šťavu z pomaranča a citróna dobre vymiešame. trochu tejto masy odoberieme, ohrejeme nad parou a pridáme želatínu. Do hotového primiešame zvyšnú tvarohovú masu a napokon šľahačku. Polovicu tohto krému opatrne natrieme na kivi tak, aby nepopadali piškóty. Navrch naukladáme druhú polovicu kivi a natrieme krémom. Zakryjeme 16 piškótami a prikryjeme alobalom. Tortu na 4 hodiny uložíme do chladničky. Potom zložíme fóliu, tortu prevrátime, formu otvoríme a odložíme aj fóliu, ktorá bola na dne formy. Podľa návodu pripravíme tortovú želatínu a zalejeme ňou kivi. necháme vychladnúť, medzitým vyšľaháme šľahačku a naplníme ňou vrecúško na zdobenie. Tortu ozdobíme zvyšnými 16 polovicami piškót a šľahačkou.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára