piatok 5. augusta 2016

Fenikel s makarónmi

balíček makarónov, soľ, 3 cibule, strúčik cesnaku, 375 g mrkvy, fenikel, 4 PL oleja, 200 g sladkej smotany, vajce, mleté korenie, 500 g morčacej pečene, 100 g parmezánu, 30 g masla
Makaróny varíme 10 minút v dobre osolenej vode. Potom ich prelejeme studenou vodou a necháme dobre odkvapkať. Cesnak a cibuľu ošúpeme a najemno pokrájame. Mrkvu a fenikel umyjeme, očistíme a najemno pokrájame na jemné kolieska, fenikel prekrojíme na polovice a potom na osminky. Na panvici rozpálime 2 PL oleja a na ňom 4 minúty pod pokrievkou dusíme cesnak, cibuľu a fenikel. Potom pridáme mrkvu a ešte 2 minúty všetko podusíme. Smotanu vymiešame s vajcom a podľa chuti osolíme a okoreníme. Morčacie pečene umyjeme, osušíme a pokrájame na kúsky. Zvyšný olej rozpálime na panvici a pokrájanú morčaciu pečeň na ňom 3 minúty opečieme. Potom ju okoreníme. Do vymastenej formy navrstvíme makaróny, zeleninu a opečenú morčaciu pečeň a posypeme strúhaným parmezánom. Ešte obložíme kúskami helie a dáme na 30 minút zapiecť do rúry predhriatej na 200 stupňov.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára