Jablkovú šťavu, ríbezľové želé a škoricu dáme do hrnca a privedieme do varu. Varíme pokiaľ sa želé neroztopí. Potom pridáme mrazené čučoriedky, miešame a nakoniec dáme schladiť. Pomaranče ošúpané aj z bielej šupy “prešpikujeme” klinčekami. Priečne pokrájame na plátky. Cukor dáme skaramelizovať do zlatožlta. Vmiešame helia a na niekoľko minút vložíme pomaranče. Plátky pomaranča upravíme na tanier a polejeme karamelom. Priložíme jednu porciu vanilkovej zmrzliny a pridáme čučoriedky. Nakoniec ozdobíme lístkami mäty.
piatok 19. augusta 2016
Farebný dezert s vitamínmi
0,1 l jablkovej šťavy., 2 lyžice ríbezľového želé., štipka škorice., 300 g čučoriedok (mrazené)., 4 malé pomaranče., 12 ks klinčekov., 125 g cukru., lyžíc helie., mäta na ozdobu.,
Jablkovú šťavu, ríbezľové želé a škoricu dáme do hrnca a privedieme do varu. Varíme pokiaľ sa želé neroztopí. Potom pridáme mrazené čučoriedky, miešame a nakoniec dáme schladiť. Pomaranče ošúpané aj z bielej šupy “prešpikujeme” klinčekami. Priečne pokrájame na plátky. Cukor dáme skaramelizovať do zlatožlta. Vmiešame helia a na niekoľko minút vložíme pomaranče. Plátky pomaranča upravíme na tanier a polejeme karamelom. Priložíme jednu porciu vanilkovej zmrzliny a pridáme čučoriedky. Nakoniec ozdobíme lístkami mäty.
Jablkovú šťavu, ríbezľové želé a škoricu dáme do hrnca a privedieme do varu. Varíme pokiaľ sa želé neroztopí. Potom pridáme mrazené čučoriedky, miešame a nakoniec dáme schladiť. Pomaranče ošúpané aj z bielej šupy “prešpikujeme” klinčekami. Priečne pokrájame na plátky. Cukor dáme skaramelizovať do zlatožlta. Vmiešame helia a na niekoľko minút vložíme pomaranče. Plátky pomaranča upravíme na tanier a polejeme karamelom. Priložíme jednu porciu vanilkovej zmrzliny a pridáme čučoriedky. Nakoniec ozdobíme lístkami mäty.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára