štvrtok 4. augusta 2016

Domáce šišky

300 g polohrubej múky., 30 g práškového cukru., 10 g droždia., kocka cukru., na hrot noža soli., 2 dl mlieka., 30 g masla., 2 žĺtky., marhuľový alebo jahodový lekvár na plnenie., olej na vyprážanie.,
Do preosiatej múky pridáme cukor, žĺtky, rozpustené maslo a kvások z vlažného mlieka, droždia, kocky cukru a na hrot noža soli. Vypracujeme hladké cesto, prikryjeme ho čistou utierkou a odložíme vykysnúť na teplé miesto. Po vykysnutí cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, pokrájame na štvorce, do stredu dáme marhuľový alebo jahodový lekvár a zabalíme do tvaru šišky. Opäť necháme vykysnúť a potom vyprážame v horúcom oleji. Ešte horúce a dobre odkvapkané šišky posypeme cez sitko práškovým cukrom.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára