štvrtok 4. augusta 2016

Čučoriedková roláda

5 vajec., 75 g práškového cukru., 50 g polohrubej múky., 50 g maizeny., kôra z 1/2 citróna., 300 g čučoriedok., 500 g tvarohu., 80 g práškového cukru., balíček vanilkového cukru., 1/4 l šľahačky., bezfarebná želatína.,
Vajcia vyšľaháme so 75 g cukru do penista, pridáme múku, maizenu nastrúhanú citrónovú kôru, dobre zamiešame a vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme v predhriatej rúre asi 10 minút. Upečené cesto posypeme cukrom a vyklopíme na utierku. Prikryjeme vlhkou utierkou a necháme vychladnúť. Medzitým umyjeme čučoriedky a asi 1/4 rozmixujeme. Podľa návodu si pripravíme želatínu. Do tvarohu vmiešame rozmixované čučoriedky, cukor a vanilkový cukor. Do dobre rozmiešaného tvarohového krému pridáme eželatínu a dáme do chladničky. Po vychladnutí doňho vmiešame polovicu ušľahanej šľahačky a zvyšné čučoriedky (pár si odložíme na ozdobu). Natrieme na vychladnuté cesto a pomocou utierky ho zvinieme do rlády. Ozdobíme šľahačkou a posypeme čučoriedkami.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára