štvrtok 18. augusta 2016

Bryndzové koláčiky so slaninou

1 vajce, 2,5 dl mlieka, 500 g polohrubej múky, 40 g droždia, soľ, 40 g rozpusteného masla,
Krém: 300 g bryndze, 1 téglik kyslej smotany, 120 g prerastenej slaniny, 1 vajce, pažítka, kôpor,
Postup: Droždie rozpustíme vo vlažnom mlieku, zmiešame s múkou, soľou, maslom a vajíčkom a vypracujeme vláčne cesto. Misu s cestom položíme na teplé miesto a necháme nakysnúť. Pripravíme plnku z bryndze, opečenej slaniny, smotany, vajíčka, kôpra a pažítky. Väčším pohárom vykrajujeme z cesta kolieska, ktoré plníme plnkou. Kolieska poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme dozlatista.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára